A Travellerspoint blog

Hej då Kenya

eller det blir inte alltid som man tänkt sig

overcast 12 °C

Allt blir inte riktigt som man tänkt sig... Ibland blir det bättre som vår vistelse i Masai Mara och ibland blir det lite struligt...

Efter vår fantastiska vistelse i Masai Mara förde vår guide oss vidare till Nakuru nationalpark. Så här i efterhand var det jättedumt att åka från Masai Mara till en park som närmast kan liknas vid en enkrona i jämförelse med Masai Maras Von Anka-valv. I Nakuru fick vi dock se både den vita noshörningen och den svarta (om än på långt håll), så nu har vi samlat våra "big five".

B574864D2219AC6817ECCD9C940E533D.jpg
Vit noshörning.

I Nakuru träffade vi även Lucy, en trevlig tjej med ett fantastiskt och tragiskt levnadsöde som jobbade på hotellet. Hennes man gick bort i en bilolycka för 10 år sedan och sedan dess har hon försörjt sig och sina två små pojkar själv. Vi pratade länge om vilka förhållanden hon och hennes familj lever i och hennes sorg över att aldrig kunna hitta kärleken igen.

B56D02962219AC68173107ADADEE915D.jpg
Martin och Lucy.

Vi spenderade två nätter i Nakuru, det var mer än tillräckligt och under vår sista gamedrive märkte vi hur bortskämda vi hade blivit i Masai Mara med det stora hjordarna, lejon runt varje knut (inte helt sant) och så gott som något nytt varje dag vi åkte ut. Boendet var fint och andra natten var vi helt själva, tydligen kommer det stora hjordarna (^^) med kineser nästa vecka.

B5B9A3DA2219AC68172A766CDA680A7C.jpg
Vårt tält i Nakuru, aningens lyxigare än JK Mara med dragen el.

Imorse tog vi vårt pick och pack och drog vidare till mount Kenya där programmet utlovade vår sista gamedrive. Innan vi åkte från Nairobi hade vi blivit informerade om att denna park krävde extra kostnad så vi såg till att betala den i förväg. Väl här kom vi visserligen in i parken men vår guide tittade förvånat ner i vårt program och informerade oss om att det inte finns någon game drive att göra här men att man kan betala 30 dollar för en guidad tur på två timmar... Den guidade turen skulle då ske i lätt duggregn och utan något egentligt nytt att visa beslöt vi oss för att krypa upp på vår balkong och titta ner på vattenhålet nedanför där djuren går förbi för att släcka sin törst.

På vägen hit ringde resebolaget upp vår guide och meddelade att vårt flyg till Zanzibar imorgon har blivit tidigarelagt 5h... Vi behöver därför resa härifrån senast 4.30 imorgon bitti och hinner inte med besöket till Chris hem som vi så såg fram emot.

Så att... Nu sitter vi på vår balkong, med handen knuten i fickan (för det är det enda vi kan göra i denna totalt maktlösa situation), och stirrar på djur som passerar för att dricka lite vatten. Till på köpet dundrade just en hel skock med kineser in i rummen bredvid och de verkar vara totalt oförmögna att läsa skyltarna som meddelar att man ska vara "quiet" så djuren faktiskt vågar visa sina små söta nyllen.

Sammanfattningsvis har vår vistelse i Kenya varit helt fantastisk, vi har lärt oss massor och vi är helt överväldigade över allt vi har fått se och uppleva. Avslutningen vart nu lite avklippt och snopen men nu ser vi fram emot några fantastiska dagar på Zanzibar.

Hej svejs!
Jenny och Martin (nu på andra sidan ekvatorn)

B58011C72219AC6817E391D993FFAAEB.jpgB57D3CC42219AC68173F9A9DD00D89FF.jpgB57AAFD92219AC6817290B5F5E6F4323.jpgB576E2C72219AC6817EDBAC12701FC5A.jpg

Posted by JennyoMartin 11:50 Archived in Kenya

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Trist att ni inte kan besöka Chris' hem. Förstår att ni har upplevt otroligt mycket hittills ändå!!!
Koppla av och ha det riktigt skönt på kryddön!
Kram Chatarina

by Chatarina Florin

Va spännande det är att följa er resa och vad bra du skriver Jenny (eller kan det vara du Martin??)
Blir det "bara" sol o bad nu kanske och lite avkoppling?
Ha det så himla bra, nu drar jag snart till Sumpan!
Kram Tina

by Anne-Christin Andersson

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login